070 - 385 86 52  
070 - 385 86 52  
 
een opleiding maakt je sterk,
draagt bij aan wie je bent
en wat je wilt worden.
Bekijk het complete aanbod
zoeken komt hier
home   cases & maatwerk   3 tips om ťcht ‘Snel en efficiŽnt’ en ‘TPAW’ te werken

3 tips om ťcht ‘Snel en efficiŽnt’ en ‘TPAW’ te werken


10/07/2018 13:43:40


 

Het Nieuwe Werken (HNW) – een onderwerp waar niet over uitgepraat wordt. Na 10 jaar wordt er zowel positief als negatief op gereageerd. Maar wat zijn de nou de effecten? En hoe kan jij hier het beste mee omgaan?

 

Arjan de Kok heeft een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van HNW. Is de medewerkersbetrokkenheid gegroeid door invoering van HNW? Is de werk-privébalans beter geworden? Is de organisatie productiever geworden? Het antwoord is unaniem: ja!

 

Hoe realiseer jij dit optimale effect?

  1. Creëer een positieve werkbeleving

Opvallend is dat resultaatgericht werken, meer autonomie en meer vrijheid in het werk juist voor een positieve beleving zorgt. Nieuwe IT-voorzieningen en een nieuwe kantoor dragen hier veel minder in bij. Je boekt dus pas echt resultaat wanneer je een andere manier van werken aanneemt; het nieuwe werken 2.0.

 

  1. Voorkom werkstress

Werkstress ligt op de loer. Want zó efficiënt, snel en onafhankelijk werken zorgt bij 20% van de werkprofessionals tot werkstress. En dat is onnodig. Veel stress kan voorkomen worden door als werkgever én werknemer goed voorbereid te zijn op technologische vernieuwingen.

 

  1. Vraag hulp waar nodig

Omdat technische veranderingen zo snel gaan, is het van belang dat je baas blijft over je eigen ontwikkeling. Het is goed om efficiënt en snel te werken, maar de energie die vrijkomt bij samenwerken is ook onmisbaar. Vraag gewoon om extra uitleg of een cursus als een tool of toepassing niet duidelijk is. Daar ben zowel jij als je werkgever bij gebaat.

 

Bron, Bron

 


terug