Klantwaardering: 9,4 NRTO-keurmerk 22 jaar ervaring
4.9  Google reviews
  070 - 385 86 52     info@train2work.nl  |  contact  |     info@train2work.nl  
  070 - 385 86 52  
 
home  pijltje inspiratie  pijltje vitaliteit  pijltje Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor leidinggevenden?
Share

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor leidinggevenden?


Zoek artikelen

Communicatie (11)
Digitale tools (2)
Opleidingsinformatie (7)
Productiviteit (3)
Vitaliteit (6)

Alle artikelen (29)
 
Auteur: Marja Cousijnse
Laatste update: 07/05/2024
Publicatiedatum: 01/01/2020

Duurzame inzetbaarheid betekent het gezond, ontwikkeld en vooral werkend houden van personeel. Hebben jouw medewerkers alle vaardigheden in huis om gezond te blijven presteren? Hoe blijven zij vitaal en betrokken op je werk? Zijn zij fit voor de toekomst van de organisatie?

Waarom moet personeel duurzaam inzetbaar zijn?

Van werknemers wordt verwacht dat zij steeds langer doorwerken. Voor de werkgever is het van belang om hun waardevolle kennis en ervaring binnen de organisatie te behouden. Om dat te kunnen doen, is het van belang om medewerkers te blijven ontwikkelen en daarnaast vitaal en betrokken te houden. Duurzame inzetbaarheid is dus een zaak van werkgever en werknemer is.

Wil je stress en overbelasting voorkomen?

Stress en overbelasting zijn tegenwoordig de meest voorkomende verzuimredenen. Burn-out voorkomen, een medewerker laten werken aan zijn persoonlijk vitaliteit, signalen over werkdruk en uitval en zelfs pesten op het werk vragen van jou als leidinggevende of casemanager maatregelen om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Wil je personeel goed begeleiden bij verzuim en re-integratie?

Werkhervatting, verzuimaanpak en de wet Poortwachter zijn enkele onderwerpen die aan de orde komen in een casemanagement training. Bij een doeltreffende verzuimaanpak van een leidinggevende of een casemanager horen professionele gesprekstechnieken. Die maken voor jou je gesprekken makkelijker en maken je aanpak richting werknemer of bedrijfsarts verantwoord. Als casemanager kom je in aanraking met medische terminologie. Handig om meer te weten over medische begrippen en het menselijk lichaam!

Moet je andere keuzes in een loopbaan maken?

Fit voor je toekomst zijn en blijven, betekent voor een werkgever en een werknemer soms een andere keuze in een loopbaan maken. Je kunt werknemers helpen zich te onderscheiden en hun marktwaarde te vergroten. In een sollicitatietraining leren deelnemers technieken om goed voor de dag te komen, een aantrekkelijk cv opstellen en zichzelf optimaal presenteren tijdens een sollicitatie. Een loopbaanadvies levert een persoonlijk ontwikkelplan op met concrete acties voor de korte of lange termijn.

Is jouw organisatie fit voor de toekomst?

Laat je organisatie meegroeien met alle veranderingen die deze tijd voor werkenden met zich meeneemt. Coaching of een praktische training helpt om fit en vitaal de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van jou én je team.

 

bekijk alle duurzame inzetbaarheidstrainingen

 


Bekijk alle inspiratie-artikelen

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

NRTO Keurmerk
Springest
8,5
79 klantbeoordelingen

Hoofdlocatie

Lange Kleiweg 14
2288 GK Rijswijk

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.30 - 17.30 uur

Snel contact

070 385 86 52

Mail ons

info@train2work.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.30 - 17.30 uur

gratis persoonlijk advies kleine groepen, veel aandacht ijzersterk in maatwerk 100% tevredenheidsgarantie