Klantwaardering: 9,4 NRTO-keurmerk 22 jaar ervaring
4.9  Google reviews
  070 - 385 86 52     info@train2work.nl  |  contact  |     info@train2work.nl  
  070 - 385 86 52  
 
home  pijltje inspiratie  pijltje vitaliteit  pijltje Wat is duurzame inzetbaarheid?
Share

Wat is duurzame inzetbaarheid?


Zoek artikelen

Communicatie (11)
Digitale tools (2)
Opleidingsinformatie (7)
Productiviteit (3)
Vitaliteit (6)

Alle artikelen (29)
 
Auteur: Marja Cousijnse
Laatste update: 07/05/2024
Publicatiedatum: 01/01/2020

Duurzame inzetbaarheid betekent het gezond, ontwikkeld en vooral werkend houden van personeel. Hoe blijf jij vitaal en betrokken op je werk? Heb je alle vaardigheden in huis om gezond te blijven presteren? Ben jij fit voor de toekomst?

Waarom moet je eigenlijk duurzaam inzetbaar zijn?

Als werknemer wordt er van je verwacht dat je steeds langer doorwerkt. Voor je werkgever is het van belang om jouw waardevolle kennis en ervaring binnen de organisatie te behouden. Om dat te kunnen doen, is het van belang om je te blijven ontwikkelen en daarnaast vitaal en betrokken te blijven. Duurzame inzetbaarheid is dus een zaak van werknemer en werkgever.

Wat kun je zelf doen aan duurzame inzetbaarheid?

Als het gaat om stress, verandering en duurzame inzetbaarheid in jouw leven is je persoonlijke vitaliteit van groot belang. Herken jij zelf op tijd de signalen van stress en overbelasting? Hoeveel kun jij verdragen? Hoe gaat het op dit moment met jouw energie? Laat je eens coachen of volg een vitaliteitstraining. Je raakt geïnspireerd en je blijft voortaan in balans.

Natuurlijk zijn er meer wegen die naar jouw duurzame inzetbaarheid leiden. Ook hele praktische. Het verbeteren van je digitale vaardigheden, het vergroten van je persoonlijke effectiviteit of je communicatieve vaardigheden dragen ook bij en maken je net zo goed fit voor de toekomst.

Wil je stress en overbelasting voorkomen?

Stress en overbelasting zijn tegenwoordig de meest voorkomende verzuimredenen. Burn-out voorkomen, je persoonlijk vitaliteit, werkdruk en uitval en zelfs pesten op het werk vragen van jou als werknemer inzet om duurzaam inzetbaar te blijven. Je wilt tenslotte wel energiek en geïnspireerd blijven. Het maken van bewuste keuzes, 'nee' zeggen of je tijd slim indelen zijn al flinke stappen op weg naar een blijvende balans.

Ga je een andere keuze in je loopbaan maken?

Fit voor je toekomst zijn en blijven, betekent soms een andere keuze in je loopbaan maken. Als je een andere baan wilt, is het handig als je jezelf kunt 'pitchen'. Je wilt je onderscheiden en je marktwaarde vergroten. Denk dan eens aan een sollicitatietraining waarin je technieken leert om goed voor de dag te komen. Je leert hoe je een aantrekkelijk cv opstelt en hoe je jezelf optimaal presenteert tijdens je sollicitatie. Zo blijf je fit voor jouw toekomst!

Groei mee met alle veranderingen die deze tijd voor werkenden met zich meeneemt.

boek een vitaliteitstraining


Bekijk alle inspiratie-artikelen

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

NRTO Keurmerk
Springest
8,5
79 klantbeoordelingen

Hoofdlocatie

Lange Kleiweg 14
2288 GK Rijswijk

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.30 - 17.30 uur

Snel contact

070 385 86 52

Mail ons

info@train2work.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.30 - 17.30 uur

gratis persoonlijk advies kleine groepen, veel aandacht ijzersterk in maatwerk 100% tevredenheidsgarantie