070 - 385 86 52     info@train2work.nl     info@train2work.nl  
  070 - 385 86 52  
 
een opleiding maakt je sterk,
draagt bij aan wie je bent
en wat je wilt worden.
Bekijk het complete aanbod
zoeken komt hier
filter Filter in onze opleidingen

Filters

Toon alle trainingen


Reset alle filters

Wat wil jij leren?


Vind je communicatietraining


Uitvoering

Bij ons - in Den Haag
Online - live (virtual classroom)
Online - zelfstudie (e-learning)
Bij jou - maatwerk (incompany)

Budget

 Tot 500 euro
 500 tot 1000 euro
 Meer dan 1000 euro

Duur

 1 dagdeel
 1 dag
 2 tot 3 dagen
 4 dagen en langer
 Eigen tempo

Startdatum

 Januari
 Februari
 Maart
 April
 Mei
 Juni
 Juli
 Augustus
 September
 Oktober
 November
 December


Reset alle filters

Zakelijk schrijven

Zakelijk schrijven is een belangrijk onderdeel bij communiceren en samenwerken. Het is een vaardigheid waarmee je in je werk veel bereikt. Je spreekt je lezers aan met goed geformuleerde, prettig leesbare teksten of een zorgvuldig verslag. Onze schrijftrainingen helpen je met de Nederlandse taalregels, interessante schrijftechnieken en handige schrijftips. Zo krijg je grip op je schrijfproces en schrijf je uiteindelijk foutloos en met meer gemak.


10 training(en) gevonden binnen jouw voorkeur

gratis persoonlijk advies kleine groepen, veel aandacht ijzersterk in maatwerk 100% tevredenheidsgarantie

Hulp nodig

bij het kiezen van
een opleiding, cursus,
training of workshop?

Neem contact met mij op,
Denise Paalvast
projectondersteuner

 
 
 

Welke schrijftraining past bij jou?


Wil je schrijven zonder spelfouten of taalfouten?

De trainingen Perfect Nederlands maken je snel wegwijs in de Nederlandse spelling en grammatica. Vecht je regelmatig met de Nederlandse spelling, met de schrijfwijze van Engelstalig werkwoorden of tussenletters? Dan is de training Perfect Nederlands – Spelling en grammatica interessant voor je. Je frist je Nederlandse taalkennis op en je leert in 1 dag foutloos spellen. Twijfel je aan de manier waarop je Nederlandse zinnen opbouwt? Dan helpt de training Perfect Nederlands – Correct taalgebruik je met woordkeuzes, zinsopbouw en allerlei lastige taalkwesties. Je krijgt handige schrijftips en je leert taalregels om zonder taalfouten te schrijven.


Wil je leren notuleren?

Notuleren is een schriftelijke vaardigheid waarvan je veel plezier hebt. In je werk of privé, bijvoorbeeld als lid van een vereniging. Aanwezigen in een vergadering zijn je dankbaar als je zonder moeite de hoofdzaken op papier kan zetten in een gestructureerd en leesbaar verslag. Het biedt houvast bij opvolging en beleidsvoering. Maar hoe houd je tijdens overlegsituaties de grote lijn in beeld? Wat schrijf je op en wat niet? Hoe ziet een handige actiepuntenlijst eruit? Hoe ziet een besluitenlijst eruit? En levert notuleren op de laptop je tijdwinst op? In de notuleertrainingen van train2work komen al deze onderwerpen aan de orde. Je oefent met vergaderingen op video. Je leert bondig formuleren, anders luisteren en efficiënt schrijven. Daarbij gebruikt de trainer zo veel mogelijk jouw teksten om je training heel praktisch te houden.


Ga je beleid schrijven?

Met een training Beleid schrijven krijg je grip op je schrijfproces zodat er snel een aantrekkelijk en goed geschreven tekst ontstaat. Een goede tekstopbouw, heldere formulering en vooral overtuigende argumentatie zijn hierbij belangrijk. Je krijgt het voor elkaar door schematisch en planmatig te denken en te handelen tijdens je schrijfproces. Onze schrijftrainers begeleiden je stap voor stap om overtuigend beleid schrijven in een fris jasje onder de knie krijgen.


Wil je je zakelijke mailberichten professioneel schrijven?

Weet je dat een mailbericht ook het visitekaartje is van jou en de organisatie waar je werkt? Hoe fijn is het als een lezer jouw tekst direct begrijpt en een goede indruk van je krijgt? In de training zakelijk schrijven per e-mail leer je alles over formuleren, schrijfstijl en schrijfstrategie voor e-mails. Je leert de technieken om met gemak sterke en professionele e-mailberichten te schrijven.


Wil je weten hoe je makkelijker teksten schrijft?

In alle schrijftrainingen leer je schrijfstrategieën kennen om makkelijker en beter te schrijven. Of het nu gaat om een brief, memo of een mailbericht: je wilt in je schriftelijke communicatie goed overkomen en je lezers aanspreken met een prettig leesbare tekst. Hoe formuleer je dan je tekst? Wat is je openingszin? En hoe sluit je af? Onze schrijftrainers leren je de technieken om met meer zelfvertrouwen betere brieven, memo’s en e-mails te schrijven.

Wie schrijft die blijft

Onze enthousiaste trainers leren je alle ins en outs over zakelijk schrijven in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Er is dus genoeg ruimte om al je vragen te stellen. In sommige schrijftrainingen krijg je huiswerk om extra te oefenen met de lesstof. Voorafgaand aan de training geef je aan welke knelpunten je ervaart bij de Nederlandse taal of het schrijven van teksten en welke onderwerpen je aan de orde wilt laten komen. Hierdoor kunnen wij het lesprogramma nauwkeurig op je leerwensen afstemmen. Heb je vragen en voorbeelden vanuit je eigen werkpraktijk? Neem die gerust mee. Je krijgt een deskundige antwoorden én praktische werkadviezen.

Wil je nog meer leren over succesvol communiceren en samenwerken?

Bekijk dan de mondelinge communicatietrainingen in de categorieën: