Klantwaardering: 9,4 NRTO-keurmerk 21 jaar ervaring
4.9  Google reviews
  070 - 385 86 52     info@train2work.nl  |  contact  |     info@train2work.nl  
  070 - 385 86 52  
 
home  pijltje inspiratie  pijltje Wat is het STAP-budget?

Wat is het STAP-budget?


Share
 
Auteur: Denise Paalvast
Datum: 07/07/2023

STAP-budget: volg je opleiding met een gift van de overheid

 


Let op! Maandag 3 juli om 10 uur is waarschijnlijk je laatste kans om nog 1000 euro STAP-subsidie te ontvangen. Kom in actie en reserveer je plek snel! Bel ons via 070-385 86 52 of mail ons via: info@train2work.nl.

Het kabinet wil de STAP-regeling voor korte cursussen en trainingen hierna al laten stoppen.

Goed om te weten: je loopt bij ons geen risico, je zit nergens aan vast. Krijg je geen subsidie? Dan verwijderen wij je inschrijving zonder kosten.

 


Sinds 2022 is het STAP-budget ingevoerd. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Je mag als werkende of werkzoekende een budget aanvragen van 1000 euro. Het UWV betaalt deze kosten voor een opleiding naar keuze. Een opleiding volg je bij een STAP-opleider, zoals train2work. Bijna al onze opleidingen zijn gecertificeerd en kan je het STAP-budget bij inzetten.

Bekijk alle STAP-opleidingen

Bijna alle opleidingen van train2work komen in aanmerking.

 


Tip! Reserveer alvast je plek. Geef aan welke opleiding je bij ons wilt volgen. Bel ons of schrijf je in via: info@train2work.nl.

 


 

Wat is het STAP-budget?

Tot voor kort kenden we de aftrekpost voor scholingskosten op de inkomstenbelasting. Deze regeling is afgeschaft en daar is STAP voor in de plaats gekomen. STAP is een budget van 1.000 euro met als doel om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Kost de opleiding die je wil doen meer dan 1.000 euro? Dan zal je de rest van het bedrag zelf moeten betalen. Wellicht wil je werkgever dit bedrag aanvullen.

Het STAP-budget van 1.000 euro is inclusief 21% btw. Dat is 826 euro exclusief btw. Tip! Op onze website kun je de btw-knop verschuiven en zo alle prijzen inclusief of exclusief btw bekijken.

 


 

Is er nog STAP-budget beschikbaar?

Je kan eenmaal per kalenderjaar het STAP-budget krijgen. Zo krijgt iedereen een gelijke kans.

 


 

Welke tijdvakken voor het STAP-budget zijn er?

Er is nu in ieder geval nog 1 tijdvak waarvoor je het STAP-budget voor een cursus of training kan aanvragen. Maandag 3 juli om 10 uur gaat hiervoor het loket open.

Jouw opleiding moet starten tussen 31 juli en 30 november.

Startdatum aanvraag STAP-budget Eerst mogelijke startdatum van je opleiding Uiterste startdatum van je opleiding
  4 weken na aanvraagdatum 3 maanden na afloop aanvraagperiode
3 juli 31 juli 30 november 2023

 


 

Wat zijn de voorwaarden om het STAP-budget aan te vragen?

Om aanspraak te maken op het STAP-budget moet je 18 jaar of ouder en nog niet met pensioen zijn. Het is belangrijk dat je op het moment van aanvraag geen andere subsidies voor onderwijs krijgt. Je kan hierbij denken aan de lerarensubsidie of studiefinanciering. Tot slot moet je tenminste 6 maanden een Nederlandse zorgverzekering hebben.

 


 

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Het is nu tijd voor het leukste gedeelte: de opleiding kiezen. Met deze 8 stappen heb jij een bijna gratis opleiding van ons te pakken.

  1. Kies je opleiding uit op onze website.
  2. Schrijf je in. Geef op je inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van je STAP-budget. Natuurlijk mag je ons ook bellen om je inschrijving in orde te maken.
  3. Je ontvangt van ons een mail met daarin je STAP-aanmeldbewijs.
  4. Ga dan naar het STAP-portaal van het UWV.
  5. Log in met je DigID.
  6. Kies daar je gekozen opleiding.
  7. Vul je gegevens in. Upload hier ook het aanmeldbewijs dat je van ons hebt ontvangen. De aanvraag wordt hierna gecontroleerd. Je ziet nu ook de status van je aanvraag.
  8. Je ontvangt binnen 4 weken een bevestiging van het UWV als je subsidie-aanvraag is goedgekeurd.

 

Als alles geregeld is, ontvang je van ons de uitnodiging voor je opleiding. We zien je graag terug in onze lesruimtes! Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een certificaat van deelname. Wij regelen verder alle administratie rondom jouw opleiding met het UWV.

Goed om te weten: je loopt bij ons geen risico. Wordt je subsidie onverwacht niet toegekend? Dan verwijderen wij je inschrijving zonder kosten.

 


 

Welke opleiding kan ik volgen met het STAP-budget?

Het STAP-budget is bedoeld om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hobbycursussen komen daarom niet in aanmerking voor het budget. Dat betekent echter niet dat alle opleidingen en cursussen saai hoeven te zijn. Bij train2work bieden we een hele reeks interessante en leuke cursussen, trainingen en opleidingen die je kan volgen.

Kies een cursus, training of opleiding met STAP-budget

 

Wil jij meer informatie over dit budget en de mogelijkheden? Bekijk de webpagina van de rijksoverheid over subsidies voor een leven lang ontwikkelen of neem contact met ons op via info@train2work.nl of 070 - 385 86 52.


Bekijk alle inspiratie-artikelen

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

NRTO Keurmerk
Springest
8,5
79 klantbeoordelingen