070 - 385 86 52     info@train2work.nl     info@train2work.nl  
  070 - 385 86 52  
 
een opleiding maakt je sterk,
draagt bij aan wie je bent
en wat je wilt worden.
Bekijk het complete aanbod
zoeken komt hier
home   inspiratie   Trouwen met een vriend of liever met een vijand?

Trouwen met een vriend of liever met een vijand?


Share
 
Auteur: Janine Schimmelpenninck
Datum: 17/04/2020

 

Geen verandering bestaat niet

Iets kan stabiel en onveranderlijk overkomen maar schijn bedriegt. Want alles beweegt en alles verandert continu. Er bestaat niet iets als geen verandering.
 
Een berg ziet er rotsvast uit maar slijt onder je neus toch stilletjes weg. Het gaat zo langzaam dat je het niet waarneemt. Zelfs een berg is continu in beweging. Er is geen moment waarop er iets niet beweegt of niet verandert. Het is alleen niet als zodanig zichtbaar. Pas zodra verandering in je vizier verschijnt, ga je het verandering noemen. 

Omgaan met verandering: verandering als levenspartner?

Als dat wat in je vizier verschijnt niet overeenkomt met je verwachtingen of je plannen dan noem je verandering 'een probleem'. Komt het wel overeen met je plannen dan is verandering uiteraard helemaal welkom. 
 
Maar verandering trekt zich er niets van aan of het welkom is of niet. Het is er namelijk al. Beweging of verandering is een feit. Het is je levenspartner. En zoals met iedere levenspartner kun je er maar beter een goede relatie mee hebben. 

Hoe is jouw relatie met verandering? 

Doet verandering iets met jou of doe jij iets met verandering? Zie jij verandering als spaak in je wiel of een steun in je rug? Werken jullie samen?
 
Verandering kent geen andere betekenis dan de betekenis die je er zelf aangeeft. Dus is er alle reden om verandering een betekenis toe te kennen waar je iets aan hebt. Wil je een partner die je in de weg staat of die je steunt in de rug? Wil je een partner die je breekt of een partner die je flexibel en veerkrachtig maakt? 
 
Het is tijd om deze levenspartner in de ogen te kijken en er mee samen te werken. Jouw relatie tot verandering bepaalt of verandering voor je werkt of tegen je werkt. 

Hoe is jouw relatie met verandering?

Doet verandering iets met jou of doe jij iets met verandering? Leer hoe je op verandering kunt reageren, waardoor je stress en spanning vermindert. Ontdek dat je echt zelf nog invloed hebt op veranderingen en hoe je profiteert van kansen die een verandering vaak met zich meeneemt.

NRTO Keurmerk